17e Verwendag, zaterdag 25 maart 2017

 

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een prachtige dag die als gebruikelijk begon in het Houtens Erf. Vol verwachting kwamen de moeders binnen en niet zelden volgde een innige omhelzing, blij elkaar weer te zien.

De eerste stop was in Waardenburg bij bronsgieterij Hans Steylaert (van Steyls-art) die op een geheel eigen wijze het maken van de mallen en het gietproces voor het voetlicht bracht. Prachtige beelden waren te bewonderen in de werkplaats, van enkele centimeters tot ruim 3 meter hoog!

Vervolgens ging de reis naar Tilburg waar na een heerlijke lunch buiten (met jas aan, dat dan wel weer) de groep in tweeën werd gesplitst. De ene groep ging met Marc Storms (van de Kuierlat) mee voor een geweldige rondleiding door het natuurgebied Moerenburg. Door het pakkende verhaal van Marc kreeg iedereen oog voor wat de natuur te bieden heeft en hoe het Landhuis Moerenburg eruit moet hebben gezien. Precies op dat historische plekje, was een stop/wissel gepland onder het genot van een glühwein of thee.

Nu was het tijd voor het schapenhoeden onder leiding van Pim Timmers (de Hoevense Herder). Het was niet moeilijk hem te volgen; hij stak letterlijk met kop en schouders boven ons uit. Geweldig om te zien hoe hij zijn honden Ties en Kees kon sturen alleen maar door commando’s te geven door op een fluitje te blazen. Ik heb de moeders met zoveel woorden horen zeggen “kon ik dat maar met mijn kinderen”.

De middag werd afgesloten met het maken van een dromenvanger waarvoor Joca zich de moeite heeft getroost om ca 50 rondjes te vlechten en iedereen heeft geholpen om de knooptechniek onder de knie te krijgen.

Traditiegetrouw is ook deze dag weer afgesloten met een schitterend diner, dit keer bij de Nieuwegeinse Golfclub. Na het voorgerecht werden we verrast door het koor Valsch en Gemeen dat al zingend opkwam, zij zongen “zegen de moeders” in het Zuid Afrikaans. Een kippenvel-moment:  ZOOOO mooi!!! Wij zullen naamsverandering voorstellen: er was niets “Valsch of Gemeen” aan, het was in één woord GE-WEL-DIG!

Rond 10 uur kwamen alle vrijwilligers onze moeders weer ophalen. We hopen van harte dat onze moeders weer hebben kunnen bijpraten en vooral het gevoel hebben gekregen dat ze er niet helemaal alleen voor staan.

Graag tot volgend jaar.

Marian, Margreet, Adriënne en Willemien