21e Verwendag, zaterdag 18 maart 2023

Op zaterdag 18 maart 2023 werd door de Stichting Verwendag Moeders voor Elkaar Houten voor de 21e keer een Verwendag georganiseerd, een dag speciaal voor moeders met een thuiswonend kind met special needs.

Dit keer was dat in De Wiese in Schalkwijk. De moeders werden uitgenodigd om een lichtengeltje te maken, van edelstenen. Het was een creatieve en hele fijne ochtend. Na de pizzalunch gingen de moeders zingen en/of wandelen op het klompenpad van Schalkwijk, een prachtige route. Uiteindelijk leerden de moeders vierstemmig zingen op de klanken van “Imagine” van John Lennon. En, het klonk best goed!

De dag eindigde met een verrukkelijk diner, verzorgd door restaurant Jhr. De Ram. Tussen de gangen door werd er gezongen door het Barbershop kwartet “Unlimited”; deze enthousiaste bijdrage werd met evenveel enthousiasme beantwoord. Tussen alle activiteiten door werd er flink bijgepraat, zijn er volop ervaringen gedeeld en werden nieuwe lokale contacten gelegd.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Houten, Stichting Mazzel, Rotary Houten, Rotary Houten Castellum, AH Centrum, de Onderlinge Verzekeringen Schalkwijk, Sociaal Cultureel Centrum de Wiese,  restaurant Jhr. De Ram, Mrs. Italy Pizza, Deksels Lekker.

 

20e Verwendag, zaterdag 2 oktober 2021

Het was een wonder: Alle moeders muisstil tijdens het prachtige optreden van Alchemilla in Brasserie Mondial. Want wat een vrolijke, uitgelaten boel was het de rest van de dag! Vooral tijdens de boerengolf en de “Ik hou van Holland” show in boerderij De Weistaar in Maarsbergen kon alle spanning ontladen. Grote verrassing was het enthousiasme voor het keien beschilderen in de ochtend. Menigeen heeft er nu een hobby bij….. Het bleek ook iets te zijn om helemaal Zen van te worden. En wat een creativiteit kwam er naar boven! Ongelofelijk. Vooral de moeders zelf waren verbaasd over het resultaat.

Moeders die voor het eerst mee waren en vol spanning bij het Houtens Erf arriveerden zaten nu te genieten. Helemaal verbaasd dat ze zoveel aansluiting hadden met de anderen. Eén van hen bekende wel brood bij zich te hebben. “Het zou helemaal verzorgd zijn, maar er zal toch niet ook nog eten bij zitten…..”. Na de overvloedige lunch wist ze beter.

Eén van de moeders zei bij het afscheid dat ze enorm genoten had van al die Verwendagen. Maar wat voor haar (en velen) eigenlijk veel belangrijker is, is het netwerk dat ze tijdens die dagen heeft opgebouwd. De moeders hebben enorm veel steun aan elkaar, het hele jaar door. Er zijn vele vriendinnen voor het leven gemaakt.

Een Verwendag voor moeders getekend door cadeautjes, een lach en een traan en een warme wisseling van de wacht in de organisatie. De moeders hebben Aafke al in hun hart gesloten, zoals ze al die jaren deden met Marian, Willemien, Adriënne en Margreet. En vice versa!

Marian kijkt naar de toekomst met voldoening en vertrouwen!

19e Verwendag, zaterdag 6 april 2019

Wat is nou het verschil tussen een Verwendag en een dagje uit? Om te beginnen worden de moeders die de dagelijkse zorg hebben voor een kind met een handicap, thuis opgehaald door een vrijwilliger die voor het gezin dan ook nog een taartje aflevert. De moeders hebben geen idee wat hen die dag te wachten staat en dat maakt het best wel spannend. Dit jaar had Tuincentrum de Schouw een hartelijke, gastvrije ontvangst verzorgd met koffie en gebak in de koffiehoek van het mooie nieuwe complex. Hoe verrassend om daar te mogen beginnen, middenin het groen. Vol verwachting kwamen de 50 moeders binnen en niet zelden volgde een innige omhelzing, blij elkaar weer te zien.

18e Verwendag, zaterdag 24 maart 2018

Anders dan anders! Dat was het kenmerk van de 18e Verwendag voor Moeders. De dag begon in een totaal andere ambiance dan tot nu toe gebruikelijk was:  de moeders werden naar een nieuw adres gereden, Paviljoen de Toekomst. Na een gezellig koffie met gebak begon de eerste activiteit van de dag: Glow in the dark. Vanuit de vrolijk oplichtende ruimten waar 18 holes midget golf gespeeld konden worden, klonk een geanimeerd geroezemoes. Een goed begin van wat een prachtige dag bleek te worden.

17e Verwendag, zaterdag 25 maart 2017

 

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een prachtige dag die als gebruikelijk begon in het Houtens Erf. Vol verwachting kwamen de moeders binnen en niet zelden volgde een innige omhelzing, blij elkaar weer te zien.