20e Verwendag, zaterdag 2 oktober 2021

Het was een wonder: Alle moeders muisstil tijdens het prachtige optreden van Alchemilla in Brasserie Mondial. Want wat een vrolijke, uitgelaten boel was het de rest van de dag! Vooral tijdens de boerengolf en de “Ik hou van Holland” show in boerderij De Weistaar in Maarsbergen kon alle spanning ontladen. Grote verrassing was het enthousiasme voor het keien beschilderen in de ochtend. Menigeen heeft er nu een hobby bij….. Het bleek ook iets te zijn om helemaal Zen van te worden. En wat een creativiteit kwam er naar boven! Ongelofelijk. Vooral de moeders zelf waren verbaasd over het resultaat.

Moeders die voor het eerst mee waren en vol spanning bij het Houtens Erf arriveerden zaten nu te genieten. Helemaal verbaasd dat ze zoveel aansluiting hadden met de anderen. Eén van hen bekende wel brood bij zich te hebben. “Het zou helemaal verzorgd zijn, maar er zal toch niet ook nog eten bij zitten…..”. Na de overvloedige lunch wist ze beter.

Eén van de moeders zei bij het afscheid dat ze enorm genoten had van al die Verwendagen. Maar wat voor haar (en velen) eigenlijk veel belangrijker is, is het netwerk dat ze tijdens die dagen heeft opgebouwd. De moeders hebben enorm veel steun aan elkaar, het hele jaar door. Er zijn vele vriendinnen voor het leven gemaakt.

Een Verwendag voor moeders getekend door cadeautjes, een lach en een traan en een warme wisseling van de wacht in de organisatie. De moeders hebben Aafke al in hun hart gesloten, zoals ze al die jaren deden met Marian, Willemien, Adriënne en Margreet. En vice versa!

Marian kijkt naar de toekomst met voldoening en vertrouwen!