18e Verwendag, zaterdag 24 maart 2018

Anders dan anders! Dat was het kenmerk van de 18e Verwendag voor Moeders. De dag begon in een totaal andere ambiance dan tot nu toe gebruikelijk was:  de moeders werden naar een nieuw adres gereden, Paviljoen de Toekomst. Na een gezellig koffie met gebak begon de eerste activiteit van de dag: Glow in the dark. Vanuit de vrolijk oplichtende ruimten waar 18 holes midget golf gespeeld konden worden, klonk een geanimeerd geroezemoes. Een goed begin van wat een prachtige dag bleek te worden.

Kassing Tours zorgde (als altijd) voor het vervoer, dit keer richting Alphen aan de Rijn. Als echt VIP’s werden de moeders ontvangen door de kapitein en zijn bemanning aan boord van de rondvaartboot. Genietend van een heerlijke lunch ging de tocht door het Groene Hart om te eindigen bij Avifauna. Daar stonden de gidsen klaar om boeiend te vertellen over het ontstaan van het park en alle vreemde vogels die daar huizen. Na de rondleiding was er nog tijd voor een drankje op het terras (met een voorjaarszonnetje) en we konden lories voeren met kleine bakjes nectar. De kleine felgekleurde papagaaitjes gingen op hoofden, armen en handen zitten wat voor veel plezier zorgde. 

Bij het teruglopen naar de bus, merkte een moeder op “ach, jammer, nu is er geen tijd meer voor een workshop”. Niets was minder waar. Aangekomen bij de Grote Geer, stonden de spullen klaar voor het maken van een hanger van speksteen. Prachtige hangers zijn er gemaakt! Voor een aantal leek het of ze een nieuwe hobby hebben gevonden, ze konden gewoon niet stoppen. De avond werd met een mooi buffet afgesloten waarbij de Drama Queens zorgden voor een humoristisch muzikaal optreden. Bijzonder is dat één van deze Queens ook nog eens door een sponsorloop een prachtig bedrag voor de Verwendag heeft opgehaald.

Eén van de moeders die voor het eerst meeging voelde zich zo heerlijk vertroeteld. En dat is precies de bedoeling van deze dag. Dat iemand laat blijken dat zij zich daardoor realiseert dat je zo’n dag ook echt verdient, maakt dat de organisatie zich weer gesterkt voelt om er ook voor het volgend jaar weer vol voor te gaan. Dank aan St. Mazzel, St. Voorzorg Utrecht en St.Lions, ASR,  Curves, gemeente Houten en AH Oude Dorp die deze dag mogelijk hebben gemaakt!