Wederom een heerlijke Verwendag voor Moeders

Afgelopen zaterdag, 31 maart, is er voor de 12e keer op rij een Verwendag voor Moeders in de gemeente Houten geweest. Een dag vol gezelligheid en ontspanning voor die moeders (en alleenstaande vaders) die de dagelijkse zorg hebben voor één of meer gehandicapte kinderen.

Traditioneel begon de dag in het Houtens Erf waar de gasten werden ontvangen met koffie met gebak. De bustocht ging dit keer naar Drimmelen in de Biesbosch. Het ochtendprogramma was ook voor de organisatie anders dan gepland. Het afgesproken ochtendprogramma kon niet doorgaan wegens ziekte. Met een roulerend programma van luchtbuksschieten op eieren, steppen op een 6-persoonsstep (dat is topsport) en een rondwandeling met een gids door Drimmelen is deze tegenvaller uitstekend opgelost.

Door al deze activiteiten in de buitenlucht is de smakelijke lunch eer aan gedaan, waarna het tijd was voor een rondvaart door de Biesbosch. De organisatie had er al een voorgevoel van dat het weer niet helemaal zou meewerken; een fleece poncho bracht hiervoor de uitkomst. Getuige de foto's is dit zeer gewaardeerd. De rondvaart door de Biesbosch gaf ieder de vrijheid om op zijn eigen manier een stukje ontspanning te zoeken met warme chocolademelk met slagroom, een glaasje wijn of lekker even alleen met z'n eigen gedachten boven op het dek.

Bij terugkomst stond de deelnemers een leuke verassing te wachten: een minicursus volksdansen gegeven door een super enthousiaste lerares. Er bleken veel verborgen danstalenten onder de deelnemers.

De dag is omgevlogen en rond half zes was het tijd om weer naar Houten te gaan waar een prachtige afsluiting wachtte bij Coco Pazzo. Het 3-gangen diner was van grote klasse evenals de wijnen. Het gaf iedereen het bijzondere gevoel boven het alledaagse uit getild te worden. Het diner werd opgeluisterd door het belangeloze optreden van cabaretgroep "Unstressed" bestaande uit 5 dames die op wervelende wijze zich van hun beste kant lieten horen. Dat ook deze avond even een uur aandacht was voor de actie Earth Hour waabij het licht uitging en Coco Pazzo in kaaslicht gehuld was, gaf de avond nog een speciaal accent.

Dat, zoals alle jaren, iedereen weer werd thuisgebracht door een groep enthousiaste vrijwilligers, maakte de dag helemaal af.

 

Met dank aan alle sponsoren: Gemeente Houten, Rabobank Kromme Rijn, Apotheek 't Wed en -Loerik, ASR, Coco Pazzo, Brandweer Houten, Houtens Erf, GVU en iedereen die zijn statiegeld bonnetje in de box bij AH heeft gedaan!!!